Project Description

Tale til fernisering

“Danmark fra kyst til kyst”

10/8 2019 hos Svendborg Indramning.

Velkommen til Skovsgaards-malernes udstilling “Danmark fra kyst til kyst, her i disse hyggelige lokaler hos Svendborg Indramning. En stor tak til den tidligere ejer Tonni, og den nye ejer Thomas og ikke mindst tak til Katja for at give plads til kunsten. Man kan i bogstavligste forstand sige at Svendborg Indramning “rammer kunsten” ind på hyggeligste vis. 

Udstillingen tager os på vandring rundt i det danske land. Turen går fra Ristinge Hale på Langeland via Skansen på Tåsinge til Bogense. Fra Blåvandshuk via Ringkøbing og Kerteminde til Bornholm. Således fra syd til nord og fra vest til øst. Her skildres det danske landskab i pastelkridtens mange nuancer, i akvarellens sarte farver og i oliemalingens mere kraftfulde udtryk.

Det er første gang galleriet har gæsteudstillere, så jeg vil gerne rette en stor tak til Ulla Ellyton for at sætte “Skovsgaard-malerne” stævne i galleriet. Tak for samarbejdet, det har været en stor fornøjelse og tak til de øvrige “Skovsgaard-malere” der hver især har bidraget med jeres værker; Ann Rode Rasmussen, Gitte Niebuhr, Helle Gerd Petersen, John Jørgensen, Margit Mortensen og Poul Rasmussen. 

 Udstillingen er ligeledes tilsat lidt “krydderi” i form af værker fra nogle af galleriets faste kunstnere. 

Johannes V. Jensen skildrer Danmarks landskab og den danske kyst med følgende ord:

“Den danske mark i en bølgen går
som åndedræt af en venlig kvinde.
Sødt gynger byggen sit silkehår,
og rugen ånder med sol i sinde,
og vinden iler
til hvedens bryst.
Hvor fager smiler
den danske kyst!”

Velkommen til udstillingen