Project Description

Tale til fernisering 6/10 2018

Velkommen til galleriets 2. fernisering i år. Denne gang i et mindre lokale end sidst, men i et lokale med højt til loftet og lys strømmende ind fra Tinghusgade.  Det er ikke stort, det er ikke skabt og tænkt af arkitekten til fremvisning af kunst, men det kan omfavne kunsten og det giver – synes jeg – en hyggelig og intim ramme om værkerne. 

På væggene hænger malerier og akvareller skabt af 4 kvindelige fynske samtidskunstnere. Annie Hansen, Hanne Ohlsen, Karin Høj og Line Kure.   

Velkommen til jer 😊 og tak fordi I har sagt ja til at medvirke, med kort varsel. 

Hannes fine, sarte akvareller – med motiver af sejlskibe med god vind i sejlene og inspiration fra Vesterhavet – blander sig med Annies kraftfulde abstrakte landskaber. Karins forfriskende farver med landskab og abstraktioner spiller op til Lines værker, hvor symbolikken og beskuerens fantasi kommer på prøve. Her er brusende bølger, blafrende sejl, portrætter af stærke kvinder, og fine sommerfugle i flok. 

Fællesnævneren for jer er netop at I er forskellige i jeres udtryksform – og dermed skaber I en helhed og en balance i udstillingen. 

Kunst er mange ting, og det kan diskuteres i en uendelighed om hvad der er kunst og ikke mindst hvad der er god kunst. Den diskusion deltager jeg gerne i fordi det er vanvittig interessant. Hvem definerer hvad der er god kunst ? Det er der mange forskellige gode bud på, men det er måske i sidste ende beskueren og køberen af kunsten. 

I har ihvertfald alle fire gjort jeres til at verden er lidt smukkere, så tak for jeres inspirerende værker. 

Tak til Reflectteam for endnu engang at være med på udstillingen med jeres fantastiske stol der er rigtig god at side i når man skal reflektere over kunsten

Velkommen til jer alle 😊